Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı'nı 2023 Nisan Ayında Hizmete Sunacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı'nı 2023 Nisan ayında bitirerek hizmete sunacaklarını duyurdu ve kavşağın tamamlanmasıyla il, ilçe ve sanayi merkezlerine daha hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlanacağını ve transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale-Ankara karayolu arasında yapımı devam eden Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın ‘Yol Medeniyettir’ diyerek bizlere açtığı yolda, vatanımıza ve milletimize kar kış demeden hizmet etmeye devam ediyoruz. Ülkemizi yarınlara taşıyacak büyük projeleri hayata geçirerek yurdumuzun geleceğine ışık tutuyoruz. Bakanlığımız bünyesindeki en önemli hizmet kollarından birisi olan karayolu taşımacılığı, ülkeler için en vazgeçilmez ulaşım modlarından bir tanesidir. Hem uluslararası hem de yurt içi yük ve yolcu taşımacılık faaliyetlerinde kilit bir rol oynamakta ve adeta lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyon üstlenmektedir. Karayolları, çağın ihtiyaçlarına uygun inşa edilmiş projeler sayesinde ülkelerin çehresini aydınlattığı gibi uluslararası pazarlarda rekabet avantajının elde edilmesinde de büyük bir rol oynuyor. Bu sayede ekonomiye doğrudan katkı sağlayan, yüksek kalitede, kesintisiz, konforlu ve en üst düzeyde güvenlik hizmet sunan, yenilikçi değerlerle bezenmiş, eşit, dengeli, sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin öncüsü olan Bakanlığımız, herkes için etkin bir karayolu ulaşım imkanı için gece gündüz çalışmaktadır” diye konuştu.

ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 1 TRİLYON 653 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 653 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarının altını çizen Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdiklerini, estirmeye de devam ettiklerini söyledi. Öncülük ettikleri yatırımlar arasında, yüzde 60 ile büyük payın karayollarına ait olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“2003-2022 yılları arasında karayolları için 995 milyar 900 milyon lira tutarında yatırım yaptık. Başkalarının 100 yılda yapamadığı dev projeleri, dünya çapındaki eserleri 20 yıl gibi bir sürede tamamlayarak yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da hizmetine sunduk. Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi ve 1915 Çanakkale Köprüleri ile İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi özellikle ileri teknoloji gerektiren büyük ölçekli karayolu eserleri sayesinde gösterdiğimiz başarılarla ülkemizi uluslararası bir koridora çevirdik. Dünyayı, Türkiye’ye bağladık. Ülkemizi bölünmüş yollar, otoyollar, mega projeler ve akıllı ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşıdık. 2003 yılı öncesi 6 bin 100 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı, 29 bin kilometreye çıkardık. 2053'e geldiğimizde ise bölünmüş yollarımız 38 bin kilometreyi aşacak. Yol vermeyen vadileri viyadüklerle, dağları tünellerle aştık. Yol güvenliğini sağladık; insanımızın malını, her şeyden önemlisi de canını koruduk. Ayrıca; 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol inşaatımız da devam ediyor. 458 kilometre uzunluğunda 127 karayolu tüneli, 80 kilometre uzunluğunda 488 köprü ve viyadük inşa ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın işaret fişeği olacak 2023 yılında; 93 kilometresi otoyol olmak üzere 401 kilometre bölünmüş yol, 34 kilometre tünel, 24 kilometre köprü ve 1378 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplama yol yapmayı planladık. Bu hedeflerle 2023 yılı sonunda 3 bin 726 kilometresi otoyol olmak üzere toplam bölünmüş yol ağımızı 29 bin 392 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye, tünel uzunluğumuzu ise 720 kilometreye ulaştıracağız.”

KIRIKKALE’NİN ULAŞIM VE ERİŞİM YATIRIMLARI İÇİN YAKLAŞIK 8.5 MİLYAR TL HARCADIK

Yahşihan Köprülü Kavşağı ile de bu hedeflere bir adım daha yaklaştıklarını belirten Karaismailoğlu, “Yozgat-Sivas üzerinden Doğu’ya, Çorum üzerinden Orta Karadeniz’e, Kayseri üzerinden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların kavşak noktasında yer alan Kırıkkale, Başkentimiz Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır. Ülkemizde sağlanan istikrar ortamı sayesinde özellikle son yıllarda yapılan büyük sanayi yatırımları Kırıkkale’mizi bölgesindeki önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirmiştir. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Kırıkkale’nin hak ettiği gelişimi yakalaması, Kırıkkaleli hemşehrilerimizin yeni istihdam ve iş kapıları açan bu yatırımlardan sonuna kadar faydalanması için Kırıkkale’nin ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız. Bunun için gerek bölgede gerek çevredeki tüm projelerimize hassasiyetle yaklaşıyoruz. Son 20 senede Kırıkkale’nin ulaşım ve erişim yatırımları için yaklaşık 8.5 milyar TL harcadık. 2003 yılına kadar sadece 39 kilometre bölünmüş yolu vardı, 235 kilometreye çıkardık” değerlendirmesinde bulundu.

TRANSİT TRAFİKTE YAŞANAN GECİKMELER ORTADAN KALDIRILACAK

Yapım çalışmalarında sona yaklaşılan Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı ile de il, ilçe ve sanayi merkezlerine daha hızlı ve güvenli bir ulaşım tesis edeceklerini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, projenin; Ankara İlinin, doğusunda bulunan 47 şehir ile ulaşımını sağlayan Ankara-Kırıkkale Devlet Yolu’nun 13 ile 16 kilometreleri arasında olduğunu söyledi. İşin kapsamında bir köprülü kavşak ve 3 kilometre yolun yer aldığını ifade eden Karaismailoğlu, “Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı’nı 6 açıklıklı ve 190 metre uzunluğunda inşa ediyoruz. Sinyalize hemzemin kavşak olarak hizmet veren kavşağın tamamlanmasıyla il, ilçe ve sanayi merkezlerine daha hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlanacak. Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır. Şu anda mevcut trafik akışını ihale bünyesinde yaptığımız servis yollarından sağlıyoruz. Hızla, titizlikle, üstün bir çabayla sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda projemizi, 2023 Nisan ayında bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Karayolu ağına yapılan yatırımların, mühendisinden işçisine, teknisyeninden yüklenicilere kadar bir bütün olarak ortaya koydukları irade, emek ve alın terinin ürünü olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, güçlü bir ulaştırma sisteminin Türkiye’de inşa edilmesinde önemli görevler üstlenen toplum refahına hizmet eden herkese teşekkür etti. Karaismailoğlu, “Bundan sonraki süreçte de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda daha nice büyük ulaştırma projesini hayata geçirerek halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar