Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Osmangazi Köprüsü’nde 102 Bin 700 Araç Geçişi İle Yeni Rekor Kırdık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü’nde üst üste rekor kırdıklarına dikkati çekerek, “Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü Osmangazi Köprüsü’nde 102 bin 700 araç geçişi ile ayrı bir rekor daha kırıldı. Osmangazi Köprüsü yapılmasaydı ne olacaktı? O köprü yapılmasaydı 102 bin aracın 95 bini gerçekleştiremeyecekti” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı Çatak Kavşağı ile Yenicuma-2 Kavşağı arası açılış törenine katıldı. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da hizmet ve eser fırtınası estirmeye devam ettiklerini belirten Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı’nın önemli bir kesimini açtıklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Kanuni Bulvarı ana aksı toplamda 28 kilometre ama bağlantı yollarıyla birlikte tam 62 kilometrelik bir proje. 28 kilometrelik yolumuzun bugün itibariyle 18 kilometrelik kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Bu yıl içerisinde de projemizi Değirmendere üzerinden sahil yoluna bağladığımızda şehir içi geçişe de alternatif olacak” dedi.

Trabzon’da sadece karayolları yatırımlarının son 20 yıldaki bedelinin 75 milyar TL olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, il genelinde 28 milyar TL değerinde 24 yatırımının da sürdüğünü kaydetti. Bunların yanında Trabzon’un da yakından takip ettiği önemli projelerin olduğunu aktaran Karaismailoğlu, Trabzon’un geliştiğini, hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi. Trabzon’un ihracatının 1.2 milyar dolar olduğunu, kısa vadede 3.5 milyar dolara, orta vadede 5 milyar dolara çıkarmak için programlarını yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı’nın şehir içi trafiğini rahatlatacağını, ancak bunun yeterli olmadığına dikkati çekti.

43 kilometrelik Güney Çevre Yolu’nun projelendirmesini tamamladıklarını, 1 Mayıs’ta temelini atacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, “1 Mayıs’ta işçi Bayramımızı çevre yolunun temelini atarak hep birlikte kutlayacağız. Yolu, en kısa zamanda bitirmek için Trabzon’dan alacağımız güçlü destekle projemizin takipçisi olacağız. Ayrıca, demiryolu yatırımlarımız, Trabzon şehir içi hafif raylı sistemimiz, yeni havalimanımız, yeni sanayi alanlarımızla birlikte Trabzon büyüyecek, daha fazla üretecek, daha fazla ihracat yapacak, daha fazla çekecek. Yapılması gerekenleri ortak akılla yöneteceğiz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi bunları en kısa zamanda göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

BOL KESEDEN, DESTEKSİZ ATIYORLAR

14 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçiminin yapılacağına işaret eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Ya 20 yıldır gelişen, güçlenen, büyüyen Türkiye, ivmesini arttırarak yükselecek ya da karşımızdaki ülkeyi karıştırmak isteyenlerle mücadele edeceğiz. Tabi ki milletimiz buna fırsat vermeyecek. Ülkemizin, vatandaşımızın geleceğini konuşuyoruz. CHP’li bir belediyenin halkına hizmet yaptığı için gündeme geldiğini gördünüz mü? Sonuçta bu hizmeti yapanlar bütçelerini devletten alıyorlar. Bakanlığımıza gelen bütçeler, eser olarak hizmet olarak geri geliyor. Üzülerek izliyoruz, muhalefet belediyelerinde hareket yok, heyecan yok, dert yok, tasa da yok. Ama laf çok. Lafla da peynir gemisi yürümüyor. Bir tarafta 20 yıldır vatanına milletine karşı sorumluluklarını yerine getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var, bir tarafta da aday olmuş farklı bir kişi var. Bol keseden atıyorlar, maalesef desteksiz atıyorlar. Seçim öncesi bu desteksiz atışlara şahidiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde ulaşımı bedava yapacaklardı veya ucuzlatacaklardı. 2,65 liradan aldıkları en kısa mesafe toplu taşıma ücretleri 9.90 liraya çıktı. Müsaade edilseydi 15 liraya çıkacaklardı. Bir kişi işten atılmayacaktı, namus sözü vermişlerdi. Tam 25 bin kişi İstanbul’da işten attılar. Bunların verdikleri sözler böyledir. Herkes uyanık olmalı.”

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ YAPILMASAYDI NE OLACAKTI?

Türkiye’nin dört bir tarafında 5 bin şantiyede 700 bin çalışma arkadaşıyla Türkiye’nin geleceği için ter döktüklerini belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü Osmangazi Köprüsü’nde ayrı bir rekor kırıldığını, 102 bin 700 aracın geçiş yaptığını açıkladı. Karaismailoğlu, “Osmangazi Köprüsü yapılmasaydı ne olacaktı? O köprü yapılmasaydı 102 bin aracın 95 bini gerçekleştiremeyecekti. Türkiye, 20 yıldır devlet olmanın gerekliliklerini yerine getiriyor. Bu gelişen araç trafiği öngörüldüğü için yatırımlar yapıldı. Sıkıntı olmadan bu ihtiyaçlar giderildi. Durmak yok yola devam diyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TRABZON İÇİN TÜRKİYE İÇİN KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

3 Mayıs’ta da Zigana Tüneli’nde olacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, Zigana Tüneli’nin 14.5 kilometre uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun tüneli olduğunu belirtti. Çarşamba günü Ankara-Sivas Hızlı tren hattını açacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, 70 milyar liranın üzerindeki mega projelerden biri olduğunu belirtti. Birçok yerde açılışları ve temel atma töreni olacağına değinen Karaismailoğlu, “Adana’da, yine CHP klasiği…CHP’li belediyenin yarım bıraktığı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü devraldık ve bitirdik. Cuma günü hizmete alıyoruz. Trabzon’da çok kıymetli işlerimiz var. Ganita sahil düzenlemesini yapacağız. Kıymetli eseri Trabzonlularla buluşturacağız. Yarın Akçaabat’ta olacağız. Et Balık Kurumu’nun önemli tesisini açacağız. AK Parti’de hizmet bitmez. Bizim amacımız ülkemizin geleceği. Dünyanın lider ülkeleri arasına girmek için yatırım yapıyoruz, hizmet kalitesini arttırıyoruz. İstikrar sürecinin devam etmesi için hepimize çok önemli iş düşüyor. Sizlerden bu planlamalar için destek istiyoruz. Trabzon için Türkiye için koşmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar