Logo

Batman Hasankeyf Tüneli ile Üçyol Boğazı Hızlı ve Konforlu Geçişe Kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman Hasankeyf Tüneli ve bağlantı yolları açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “910 milyon liralık yeni yatırımımızla, Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasında yer alan Üçyol Boğazı güvenli bir geçişe kavuşuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batman Hasankeyf Tüneli ve bağlantı yolları açılış töreninde konuştu; “Türkiye Yüzyılı Vizyonu’muzu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, ülkemizin 81 ilinde atmaya devam ediyoruz. Ülkemizin enerji ve sulama ihtiyacına önemli katkı sağlayacak Ilısu Barajı’nda su tutma faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte, yeni yerine taşınan Hasankeyf’e erişimi sağlayan 40 kilometrelik yeni yol güzergahını adım adım tamamlıyoruz” diye konuştu.

638 METRELİK ÇİFT TÜPLÜ HASANKEYF TÜNELİ; BAĞLANTI YOLLARI İLE BİRLİKTE 2 KM UZUNLUĞUNDA

Söz konusu yolun yaklaşık 30 kilometrelik bölümünün bölünmüş yol olarak milletin hizmetine sunulduğunu anımsatan Karaismailoğlu, güzergah üzerindeki, Hasankeyf-1 ve Hasankeyf-2 köprülerinin açılışının yapıldığını hatırlattı. Bugün de Batman-Hasankeyf güzergahında Hasankeyf Tüneli ve bağlantı yollarını milletin hizmetine kazandırıldığını aktaran Karaismailoğlu, “Proje bedeli 910 milyon lira olan yeni yatırımımızla, Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasında yer alan Üçyol Boğazı güvenli bir geçişe kavuşuyor. 638 metrelik çift tüplü Hasankeyf Tünelimiz; bağlantı yolları ile birlikte 2 kilometre uzunluğundadır. Söz konusu güzergahın tamamının hizmete girmesiyle, Batman, Mardin ve sınır kapılarına yüksek standartlı, hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 28 BİN 793 KİLOMETREYE ÇIKARDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, 20 yılda Türkiye’de 100 yılda yapılabilecek işleri başardıklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunun, 28 bin 793 kilometreye çıkarıldığını, 3 bin 688 kilometre bölünmüş yol inşaatında da yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Yalçın dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aştık. 50 kilometrelik tünel uzunluğunu, 13 kattan fazla artırarak, 663 kilometreye çıkardık şu anda 456 kilometre tünel inşaatında da yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bakanlık olarak, Türkiye genelinde 5 bine yakın şantiyemiz, 700 bine yakın çalışma arkadaşımızla, nice başarılar için ‘durmak yol, yola devam’ ilkesi ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı doğrultusunda 81 ilimize yatırımlarımızla ilk günkü motivasyonla, planlı şekilde devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Fotoğraflar