Logo

Yaz İtibariyle Tünellerdeki Bütün İşlerimiz Bitmiş Olacak

Bakan Karaismailoğlu, Bakan Kurum ve Bakan Pakdemirli Artvin Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sahasında incelemelerde bulundu

Karaismailoğlu, “Böyle büyük bir projeyi en kısa zamanda ülkemize kazandırmanın çabası içerisindeyiz. Yusufeli Barajında etkilenen yollardan dolayı 69 kilometrelik bir yol inşa ediyoruz. Bu 69 kilometrenin 56 kilometresi tünel olarak inşa ediliyor. Yakında elektromekanik işlere başlayacağız. Yaz itibariyle de tünellerdeki bütün işlerimiz bitmiş olacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Artvin Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, ülkemizin en önemli projelerinden biri olan Artvin Yusufeli Barajı Şantiyesinde basına açıklamalarda bulundu.

-“69 kilometrelik bir yol inşa ediyoruz”

Projenin imalatlarının bitmek üzere olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, yakında elektromekanik işlere başlanılacağını duyurdu.

Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Bugün ülkemizin en önemli projelerinden bir tanesi olan Artvin Yusufeli Barajı Şantiyesindeyiz. Günün erken saatlerinden beri buradayız. Bakanlarımız ile koordinasyon toplantısı yaptık. Böyle büyük bir projeyi en kısa zamanda ülkemize kazandırmanın çabası içerisindeyiz. Yusufeli Barajında etkilenen yollardan dolayı 69 kilometrelik bir yol inşa ediyoruz. Bu 69 kilometrenin 56 kilometresi tünel olarak inşa ediliyor. Yakında elektromekanik işlere başlayacağız. Yaz itibariyle de tünellerdeki bütün işlerimiz bitmiş olacak”

- “4 tane özel tasarım köprüde imalatlar devam ediyor”

56 kilometrelik tünel inşaatının dışında 21 adet de köprü imalatının olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, orada da çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, “4 tane özel tasarım köprüde de imalatlar devam ediyor. Bunu da 2021 yılı içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Zaten yolların büyüklüğünden de projenin büyüklüğünü ve önemini anlayabiliyorsunuz. Sadece örnek vermek istiyorum; 2002 yılında Türkiye genelindeki bütün tünellerin uzunluğu 50 kilometre idi. Biz şu anda Yusufeli Barajı'nın etrafında 56 kilometrelik tünel inşa ediyoruz. Ulaşım yatırımları da bir an önce bitecek. Yıl içerisinde de barajı önemli bir seviyeye getirip su tutmaya başlayacağız” diye konuştu.

Yusufeli Baraj Yolları ve Tünellerinin ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını dileyen Bakanımız Karaismailoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yusufeli Barajı sahasındaki incelemelerinin ardından Bakan Karaismailoğlu, Bakan Kurum ve Bakan Pakdemirli Artvin Yusufeli yeni yerleşim alanında incelemelerde bulunup, Artvin Yusufeli Belediyesini ve Yusufeli muhtarlar Derneğini ziyaret ettiler.

Fotoğraflar