Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Antakya-Altınözü Bölünmüş Yol Projesi’nin Birinci Etabı 1 Aralık’ta Tamamlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antakya-Altınözü arasında yapılan 13,8 kilometrelik bölünmüş yol ile hızlı, konforlu ve güvenli yolculuk imkanının sağlanacağını belirtti ve yolun birinci etabının 1 Aralık’ta bitirilmesinin planlandığını duyurdu. Bakanlık, yolun ikinci etabını oluşturan Antakya-Enek arasındaki proje çalışmalarının ise devam ettiğinin altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da devam ettiği belirtildi. Antakya-Altınözü arasında iki aşamalı projenin sürdüğü ve 13,8 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol yapıldığı belirtildi. “Projenin 10,8 kilometresi tamamlandı” denilen açıklamada, kalan 3 kilometrelik kesimde çalışmaların hız kesmeden devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, yolun ikinci etabını oluşturan Antakya-Enek arasındaki proje çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLANACAK

Birinci etaptaki çalışmaların tamamının 1 Aralık’ta tamamlanmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, “Hatay’ın Altınözü ilçesinin trafik yoğunluğunun artması ile tarımsal trafiğin de yoğun olduğu bölgede mevcut yolun; bölünmüş yol haline getirilmesi kararlaştırıldı. Böylece, can ve mal güvenliği artacak ve bölgedeki tarımsal potansiyelin ekonomiye kazandırılması sağlanacak. Hatay bölgemizde yaptığımız diğer yol çalışmaları da devam edecek” denildi.