Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Adıyaman’da Barınma ve Altyapı Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, depremde zarar gören Adıyaman’da altyapı ve barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiğinin altını çizdi ve Adıyaman’da cumartesi günü doğalgaz verilmeye başlanacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında Adıyaman'da çalışmalara devam edildiği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çalışmaları yakından takip ettiği kaydedilen açıklamada, "159 adet mobil tuvalet ve 69 duş kurulmuştur. 74 adet mobil tuvalet daha kurulacaktır. 30 bin çadır kurulmuş ve ısıtıcı dağıtılmıştır. 750 boş çadırın da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır. 2 bin 500 vatandaşımız KYK Yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurtlarında hala 1500 kişilik boş yer bulunmaktadır. Şehrin yüzde 60’ına su verilmiştir. Depremin 4. gününde Adıyaman'ın yüzde 80'nine elektrik verilmiştir. Elektrik verilemeyen bölümlerin de enkaz olduğu tespit edilmiştir. Şehrin yüzde 20'sine ilk etapta cumartesi günü doğalgaz verilmeye başlanacaktır” denildi.

Ayrıca, kurulumu devam eden konteyner kentin altyapısında da çalışmaların sürdüğü vurgulanan açıklamada, Adıyaman’da; 16 noktada çadır kent, 13 noktada da konteyner alanı oluşturulduğu vurgulandı. 

KGM’YE AİT 500 MAKİNE SAHADA

Adıyaman’da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait toplam 500 makine, 456 personel ile çalışmalara devam edildiği aktarılan açıklamada, “Adıyaman ilimizde Karayolları Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki yol ağında deprem hasarı nedeniyle trafiğe kapalı yol bulunmamaktadır. Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra Karayolları Adıyaman Şube Şefliğinde kurulan 65 adet çadırda depremzede vatandaşlarımız ağırlanmaktadır. Bölgedeki çeşitli noktalarda 90 adet daha çadır kurulacaktır” ifadeleri yer aldı.

ADIYAMAN HAVALİMANI’NDA 755 UÇUŞ TRAFİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, “Adıyaman Havalimanı’nda; 380 iç hat ve 375 dış hat olmak üzere toplam 755 uçuş trafiği gerçekleştirildi. Tahliye amaçlı uçuşlar ile 2 bin 405 gelen ve 14 bin 78 giden olmak üzere toplam 16 bin 483 yolcuya hizmet verildi. TCDD’ye ait 9 adet iş makinası, 29 demiryolu personeliyle Adıyaman’da bakım onarım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 20 kişilik ekipte sinyal ve katener bakımında görev yapmaktadır. Ayrıca, TCDD tarafından toplam 51 adet tuvalet ve 3 adet banyo Adıyaman’a depremzedelerin kullanımına sunulmuştur” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Fotoğraflar