Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yol Projesi’ni 2023’te Tamamlanmayı Hedefliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir’in ulaşım ve iletişim yatırımları için son 20 yılda 3 milyar liraya yakın harcama yapıldığını kaydederek, projeler arasında yer alan Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yolu Projesi’nin 2023’te tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Karaismailoğlu, “Yaptığımız projeler vizyonsuzlara tokat gibi cevabımızdır. Milletimiz çalışanla çalışmayanın, milletinin yanında olanla olmayanın farkında” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir-Ürgüp Yolu Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu, proje hakkında bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Karaismailoğlu, “20 yılda yatırımlarımızla sadece ticari ve lojistik faaliyetlerinin artması için ihtiyaç duyulan altyapıyı sunmakla kalmadık; turizm bölgelerimiz için titizlikle uyguladığımız ‘emniyetli ulaşım, konforlu seyahat’ yaklaşımını bölgemizde de hayata geçirdik. Turizm faaliyetlerinin gelişimine, dolayısıyla bölgemizin refahının artmasına katkı sunduk. Ülkemizin doğusu ve batısı arasında, ticari ve kültürel köprü konumundaki Kapadokya, Orta Asya’dan Mezopotamya’ya uzanan önemli bir hat üzerinde. Gökyüzünü uçan balonların; yeryüzünü ise eşsiz peri bacalarının, tarihi-turistik mekanların süslediği Kapadokya’mızı ulusal otoyol hattına bağladık. Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile Aralık 2020’de hizmete açarak otoyol ağımıza eklediğimiz Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne'den Şanlıurfa'ya 1230 kilometre kesintisiz ulaşım sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YAPTIĞIMIZ PROJELER VİZYONSUZLARA TOKAT GİBİ CEVABIMIZDIR

Ankara-Niğde Otoyolu ile 317 kilometrelik mevcut karayolu mesafesinin 275 kilometreye indiğini aktaran Karaismailoğlu, iki nokta arasındaki ulaşım süresinin 4 saat 14 dakikadan, 2 saat 22 dakikaya düşürüldüğünü söyledi. “Projemiz ile zamandan ve yakıttan yıllık ortalama 1 milyar 628 milyon liralık tasarruf sağlıyoruz” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Hükümetlerimiz döneminde, ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin kilometrelerden 28 bin 664 kilometreye çıkardık. Otoyol ağımızı 1714 kilometreden, 3 bin 633 kilometreye yükselttik. Geçit vermeyen dağları 661 kilometreye ulaşan tünellerle aştık. Derin vadileri, 729 kilometrelik köprü ve viyadüklerle geçtik. Toplam karayolu ağımızı 68 bin 700 kilometreye çıkardık. 20 yılda planlı şekilde hayata geçirdiğimiz eserlerimizle yıllardır süregelen altyapı eksiğimizi giderdik. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Yaptığımız projeler vizyonsuzlara tokat gibi cevabımızdır. Milletimiz çalışanla çalışmayanın, milletinin yanında olanla olmayanın farkında.”

20 YILDA NEVŞEHİR’E 3 MİLYAR LİRA’YA YAKIN HARCAMA YAPTIK

Ülke genelindeki ulaşım hamlelerinden Nevşehir’in de elbette hak ettiği payı aldığına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Bu güzel şehrimizin ulaşım ve iletişim yatırımları için son 20 yılda 3 milyar liraya yakın harcama yaptık. Nevşehir’in bölünmüş yol uzunluğunu 87 kilometreden alıp, 3,5 katına çıkartarak, 307 kilometreye ulaştırdık. Nevşehir’in genel karayolu ağı içindeki bölünmüş yol oranını yüzde 58’e çıkartarak, Türkiye ortalamasının üzerine taşıdık. Hükümetlerimiz döneminde Nevşehir’de, 161 kilometrelik tek yol yapım ve iyileştirmesini gerçekleştirdik. Toplam uzunlukları 945 metreyi bulan tam 24 köprüyü tamamlayarak hizmete açtık. Nevşehir’de devam eden 5 ayrı karayolu yatırımının toplam proje bedeli ise 1 milyar 195 milyon lirayı aşmaktadır. Tabii ki bu yatırımlarla yetinmiyor, alın ve akıl terimizi yeni projelerimiz için döküyoruz. Nevşehir’de yapımı devam eden karayolu projelerimiz; Kayseri-Kırşehir Devlet Yolu, Nevşehir Şehir Geçişi Yolları, Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yolu, Nevşehir-Aksaray Devlet Yolu ile Kozaklı Şehir Geçişi ve Kozaklı Yenifakılı İl yolu çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı.

YOĞUN İŞ TEMPOMUZDA, GÜNÜ BİRLİK KISIR ÇEKİŞMELERE GİRMİYORUZ

Nevşehir-Ürgüp Yolu ve Ürgüp Ayrımı Yolu’nun 52 kilometre uzunlukta olduğunu, 40 kilometresinin Nevşehir il sınırlarında, 12 kilometresinin de Kayseri il sınırlarında yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu, “Ayrıca, yolumuzun Nevşehir’de kalan kısmı da 14,2 kilometresi Nevşehir-Ürgüp yolu ve 26 kilometresi de Ürgüp-Boğazköprü-Niğde ayrımından oluşmaktadır. Şimdiye kadar yolumuzun 9,5 kilometresini, bölünmüş yol olarak tamamladık. Yol projemizi 2023’te tamamlamayı hedefledik. Yolumuzun hizmete girmesiyle, ülkemizin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’ya daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmetini sağlayacağız. Bizler, ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımlarına hız kesmeden devam ediyoruz. Hacı Bektaş Veli’nin de dediği gibi, ‘En büyük kerameti, çalışmak’ olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile ‘durmak yok, yola devam’ ilkesi ile 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Yoğun iş tempomuzda, günü birlik kısır çekişmelere girmiyoruz. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ ilkesini baş tacı ediyoruz” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar