Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Giresun Katlı Kavşak Projesinin İhalesini 7 Haziran’da Yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Giresun’da devam eden 26 karayolu projesi olduğunun altını çizerek, Giresun şehir merkezini yakından ilgilendiren katlı kavşak projesini bitirdiklerini ve 7 Haziran’da ihalesini yapacaklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Giresun Liman Kavşağı’nda basın açıklaması yaptı. Yatırımların konuşulabilmesi için huzur ve güven ortamının devam etmesi gerektiğini belirten Karaismailoğlu, yıllarca çok bedeller ödendiğini, terör belası ile uğraştırıldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesi, güçlü liderliği ve AK Parti’nin kadroları sayesinde Türkiye’nin terörü başından defettiğini kaydeden Karaismailoğlu, “Karşımızda bir ittifak oluşturuldu. Dikkat ederseniz Türkiye düşmanı kim varsa bu ittifakı destekliyor. Ya teröristlerin desteklediği ittifak kazanacak ya da teröristlerle mücadele eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. 14 Mayıs’a hazır mıyız? Bize 14 Mayıs’ta büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

BİZE VERDİĞİNİZ GÜÇLE DEVAM EDECEĞİZ

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Karaismailoğlu, 21 yıllık istikrar süreci sayesinde Türkiye’nin önümüzdeki 50 yıllı planlar duruma geldiğine dikkati çekti. Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Artık milletini efendi olarak gören iktidarlar var. Bu doğrultuda koşar adım devam edeceğiz. Tabi bize vereceğiniz güçle devam edeceğiz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz aziz milletimiz dedik. Başka da güvendiğimiz kimse yok. Biz fazla konuşmayız, icraatlarımız konuşur. Zamanımız kalmadı. Doğru yolda doğru adamla doğru adımlar atmaya devam edeceğiz. Karşımızdaki Cumhurbaşkanı adayını görüyorsunuz. Bol keseden atıyor. Desteksiz atıyorlar. 2019’da yerel seçimler yapıldı. İstanbul’da belediye başkan adayları vardı. Namus sözü verdiler. Bir kişiyi işten atmayacaklardı. Tam 25 bin kişiyi işten attılar. Bunların sözü budur. Desteksiz atıyorlar. Ulaşımı ucuzlatacağız, bedava yapacağız dediler. 2.65 liradan aldılar ulaşımı. Şu anda 9.90 lira. UKOME bıraksaydı 15 lira yapacaklardı. Bunların sözüne bu kadar güvenilir. CHP yolda bırakır. Adana’da bir CHP klasiği var. Daha önceki Cumhur ittifakı belediyesi zamanında başlamış projeydi. Yerel yönetimler seçimleri yapıldı. CHP’li yönetim geldi. İşi durdurdu. Bunu yaptığın zaman şehir rahatlayacak. Adamların böyle bir derdi yok ki. Hizmet diye bir derdi yok ki. Ne yaptık? Adanalıları CHP zihniyetinin insafına mı bırakacaktık. Cumhurbaşkanımız talimat verdi, hemen girdik, bitirdik. Hizmete açtık. Bunların eseri yarım bırakmak. Milleti yolda bırakmaktır.”

EĞRİBEL TÜNELİ’Nİ TAMAMEN BİTİRDİK

Sel afetinde Giresunlularla hemşeri olduklarını anlatan Karaismailoğlu, Giresunluların istediği doğrultuda işler yaptıklarını kaydetti. Sadece karayollarında devam eden 26 projenin olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, bunların değerinin 10 milyar TL olduğuna işaret etti. Sadece AK Parti hükümetleri zamanında Giresun’a tam 37 milyar TL’lik yatırım yapıldığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, hepsinin Giresun’un büyümesi için olduğunu belirtti.

Karaismailoğlu, hedefler doğrultusunda Giresunlularla çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

“Eğribel Tüneli…Dünyanın en riskli yollarından bir tanesi. 5 bin 700 metre. Geçen yıldan bu tarafa tek tüp olarak hizmet veriyor. Şimdi ikinci tüpünü de bitirdik. Tamamen bitti.  14 Mayıs’tan sonra Eğribel Tüneli’ni beraber açacağız. Aynı şekilde Dereli-Giresun Yolu, Yağlıdere-Giresun Yolu…26 tane proje var. Yenilerine de başlayacağız. Giresun şehir merkezini yakından ilgilendiren katlı kavşak projemiz. Projemizi bitirdik. Yatırım programına koyduk. Siluetini bozmadan, buraya yakışır şekilde yapıyoruz. 7 Haziran’da da ihalesi var.”

Fotoğraflar