Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Esenboğa Havalimanı İhalesi Kira Bedelinin Yüzde 25’i Peşin Ödendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı Kamu-Özel işbirliği ihalesi kira bedelinin yüzde 25’i olan 140 milyon euronun peşin olarak 27 Nisan’da ödendiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı kapasite arttırma ihalesiyle ilgili açıklama yaptı.

Esenboğa Havalimanı’nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç-dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesine ilişkin ihalenin 20 Aralık 2022’de yapıldığını anımsatan Karaismailoğlu, ihalede en yüksek teklifi KDV dahil 560 milyon 500 bin Euro ile TAV Havalimanları Holding AŞ’nin verdiğini kaydetti

İHALEDE YOLCU GARANTİSİ BULUNMUYOR

İhaleyi kazanan TAV’ın ilk etapta 210 milyon 303 bin 538 Euro, ikinci etapta 87 milyon 242 bin 540 Euro olmak üzere toplam 298 milyon euro yatırım taahhüdünde de bulunduğuna da dikkati çeken Karaismailoğlu, ihalede yolcu garantisinin bulunmadığına vurgu yaptı.

TAV ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında 1 Şubat’ta kira sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “21 Şubat’ta da yer teslimi yapılan projenin 36 aylık yatırım dönemi başladı. Kira sözleşmesinin imzalandığı tarihi müteakip en geç 90 gün içerisinde yatırılması gereken kira bedelinin yüzde 25’i olan KDV dahil 140 milyon Euro ödemesi 27 Nisan’da peşin olarak gerçekleşti” dedi.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE DAHA FAZLA SÖZ HAKKIMIZ OLACAK

Esenboğa Havalimanı ihalesinin ekonomiye olan güveni gösterdiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Havacılık sektörüne yaptığımız yatırımlar bu güveni daha da pekiştiriyor. Hızla gelişen havacılık sektöründe dünyada daha fazla söz hakkımız olacak. Yatırımlarımız, geleceğimizin nişanesi olacak. 6 Şubat’ta dünyanın en büyük afetlerinden birini yaşadık. Bu zorlu süreçte de yatırımlarımız, projelerimiz devam etti. Hayal edilemeyen projeleri bir bir bitirip, halkımızın hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar