Logo

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Sel Bölgesinde Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop-Ayancık’ta yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sel felaketi sonrasında denize yayılan tomrukların büyük bir kısmını topladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, hava, kara ve denizyolu ile 2 bin 779 vatandaşın başarı ile tahliye edildiğini söyledi. Karaismailoğlu, “Yaralarımızı kısa sürede sardık, sarmaya da devam ediyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop-Ayancık’ta inceleme yaptı. Esnafla bir araya gelen Karaismailoğlu, hastanede tedavi olan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Karaismailoğlu, “Son yılların en büyük sel felaketini yaşadığımız Batı Karadeniz Bölgemizde, selin meydana geldiği 11 Ağustos’tan bugüne kadar, sergilenen destansı mücadelede, vatandaşımızın yanında ve yakınında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Afetin ardından vatandaşımız, devletini yanında hissetmiştir” diye konuştu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, yerel yönetim unsurlarıyla birlikte, canhıraş bir çalışma sergilediklerini kaydeden Karaismailoğlu, “İlk günden itibaren olduğu gibi, devletin eli olarak her şartta ve durumda halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de milletimizle her karanlık gecenin sabahına; el ele, gönül gönüle ulaştığımız bilinciyle, her zorluğun üstesinden omuz omuza geliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAPANAN YOLLARI AÇMAK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Bölgede tarihin en yoğun yağışlarından birinin gerçekleştiğini anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, yaşanan sel felaketinde; Kastamonu, Bartın ve Sinop illerinde, toplamda bin 228 kilometre uzunluğundaki 17 adet yolun 155,5 kilometrelik kesiminde hasar oluştuğunu belirtti.

Kapanan yolları trafiğe açmak için yoğun bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

“Yıkılan Çatalzeytin Köprüsü’nün yerine, prefabrik menfezlerle 48 saat gibi kısa bir sürede köprü ve bağlantı yolunu hizmete aldık. Kastamonu ilinde meydana gelen sel hasarlarının onarım çalışmaları, 4 ekip, 237 iş makinası ve 316 arkadaşımızın canla başla çalışması sonucu başarı ile tamamladık. Bartın’da da sel felaketi sebebiyle, 111 kilometre uzunluğundaki 3 adet yolun 41 kilometrelik kesiminde hasar meydana geldi. Bartın’daki yol bakım ve onarım işlerinde 69 iş makinası ve 117 personelimiz 7/24 hizmet esasına göre büyük çaba harcadılar.”

OTOGAR KÖPRÜSÜ’NÜN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Afet nedeniyle Sinop’ta 564 kilometre yol ağının toplam 54 kilometrelik kesiminde hasar oluştuğunun altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayancık Çayı üzerindeki Şevki Şentürk ve Otogar köprüleri yıkıldı. 3 köprümüz de hasar gördü. Hızlı bir şekilde 195 adet iş makinası, 219 personelimizi felaketin yaşandığı yere sevk ederek onarım çalışmalarına başladık. Ayancık şehir merkezine ulaşımın sağlanabilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından tamamlanan askeri prefabrik çelik portatif köprü, hizmete girdi. Aynı yerde geçişi kolaylaştırmak amacıyla, geçici köprü çalışmalarını başlattık. 12 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde geçici köprüyü iki gün içerisinde tamamlayıp, hizmete aldık. Ayancık Sanayi Bölgesi’nde zarar gören 16 işyerinin kalıcı binalar yapılana kadar, geçici olarak hizmet verebileceği yeni işyerlerinin altyapı çalışmalarını tamamladık. Şevki Şentürk ve Otogar Köprülerinin yerine yapılacak yeni köprüler için proje çalışmalarını da tamamladık. Otogar Köprüsü’nün yerine yapılacak köprünün fore kazık çalışmaları devam ediyor.”

Yeni kurulacak pazar yeri için de asfalt çalışmalarını bitirdikleri kaydeden Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra, enkaz kaldırma faaliyetleri ile birlikte, mahalle yolları hasar onarım ve teressübat temizlik çalışmaları ile ev ve işyerlerinin doğal yaşama kavuşması için gerekli makine ve personel desteği de verdik. İhtiyaç duyulan muhtelif kesimlerdeki belediye yollarına bitümlü sıcak kaplamalı çalışmalarımız sürüyor. Yollarımızın üzerinde 113 adet iş makinası ve yüzlerce personelimiz ile çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

2 BİN 779 VATANDAŞ BAŞARI İLE TAHLİYE EDİLDİ

Mahsur kalan vatandaşların tahliyesinde de çok yoğun çaba gösterdiklerini kaydeden Karaismailoğlu, hava, kara ve denizyolu ile 2 bin 779 vatandaşın başarı ile tahliye edildiğini söyledi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Bozkurt, Ayancık ve Türkeli ilçelerindeki kereste fabrikaları ve depolarda yer alan tomrukların, selin etkisiyle denize ulaştığını hatırlattı. Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün getirmiş olduğu römorkörlerle denizdeki tomrukların büyük bir kısmını topladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, hasar gören baz istasyonlarının yerine çok kısa sürede mobil istasyonları kurduklarını, iletişimi sağladıklarını söyledi.

“YARALARIMIZI KISA SÜREDE SARDIK, SARMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”

“İlk günden itibaren devletin eli olarak her şartta ve durumda halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz” diyen Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm bakanlıklarımız, çalışmalarını koordinasyon içerisinde hızla devam ettiriyor. Yaralarımızı da kısa sürede sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Kalıcı yollarımızı, köprülerimizi, bina ve sanat yapılarımızı en kısa sürede yeniden yapacak ve bunların açılışlarını da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, afetten etkilenen  bölgemizin her noktasında yenileme faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Tüm engelleri hep birlikte aşarak halkımızın yüzünü güldüreceğiz.”

Fotoğraflar