Logo

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Filyos-5 Köprüsü İle Yol Güvenliği ve Sürüş Konforunu Üst Seviyeye Çıkarttık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karabük–Zonguldak arasındaki yol güvenliğini ve sürüş konforunu en üst seviyeye çıkarmak için Filyos-5 Köprüsü’nü yeniden inşa ettiklerini belirterek, yeni köprü ile hem mevcut köprü güzergahını değiştirdiklerini hem de yolun geometrik standardını yükselttiklerini, böylece Filyos Çayı’nda gerçekleşebilecek olası bir taşkındaki olumsuzlukların da önüne geçtiklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Filyos-5 Köprüsü’nün açılışında konuştu; “Eşsiz doğal güzellikleri ile doğa turizmi açısından önemli bir cazibe merkezi olan Karabük, Cumhuriyetin ilk yıllarında demir ve çelik alanında yapılan sanayi atılımı ile de ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynamış önemli bir sanayi şehrimizdir. Özellikle son yıllarda yörede madencilik, enerji ve sanayi faaliyetleri her geçen gün daha da gelişerek büyük önem kazanmıştır. Ülkemizin Doğu- Batı yönünde önemli bir ulaşım aksı olan Karadeniz Sahil Yolu güzergahında yer alan Batı Karadeniz’in en büyük liman kenti Zonguldak’a yakınlığı da Karabük’ün önemini artırmaktadır” dedi.

GEOMETRİK STANDART YÜKSELTİLDİ

Karabük’ün ulaşım ağını güçlendirecek her bir projenin öneminin farkında olduklarını kaydeden Karaismailoğlu, özelikle Karabük’ü çevre illere ve Filyos Limanı’na bağlayan yol standardının yükseltilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. “Bu kapsamda Devrek-Zonguldak Ayrımı-Karabük Yolu’nun 24’üncü kilometresinde Filyos Çayı geçişini sağlayan mevcut Filyos-5 Köprüsü’nü yıkarak yeniden inşa ettik” diyen Karaismailoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bitümlü sıcak karışım kaplama standardındaki projemiz 587 metrelik bağlantı yolu ile birlikte 773 metre uzunluğundadır. 186 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve 6 açıklıktan oluşan Filyos-5 Köprüsü’nü, ön çekim basit kiriş tipinde inşa ettik. Yeni inşa edilen köprü ile hem mevcut köprü güzergahını değiştirdik hem de yolun geometrik standardını yükselttik. Filyos-5 Köprüsü’nü yeniden inşa etmemizdeki en önemli amaçlardan biri de Karabük–Zonguldak arasındaki yol güvenliğini ve sürüş konforunu en üst seviyeye çıkarmaktı. Bunu da sağlamış olduk. Filyos-5 Köprüsü ile Filyos Çayı’nda gerçekleşebilecek olası bir taşkındaki olumsuzlukların da şimdiden önüne geçmiş olduk. Ayrıca, nasıl ki Filyos Çayı geçtiği tarlalara bağlara hayat katıyorsa, yapılan her yeni yol da akarsular gibi, geçtiği yerlerin istihdamına, üretimine, ticaret, kültür ve sanat hayatına can katmaktadır. Filyos-5 Köprüsü de Karabük ve Zonguldak’ın sahip olduğu üretim kaynaklarının etkin biçimde ülke pazarlarına ve dış pazarlara daha hızlı ve güvenli ulaşmasını sağlayacaktır. Bölgedeki tüm yerleşkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesine büyük katkı sunacaktır.”

KARABÜK’ÜN ULAŞIM VE İLETİŞİMİNE 2,5 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

2003 yılından bu yana Karabük’ün ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 2.5 milyar lira yatırım yaptıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, yapılan yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

“1993-2002 yılları arasında sadece karayollarına 179 milyon Lira harcama yapılmışken bu tutarı yüzde 1187 artışla 2 milyar 303 milyon TL'ye ulaştırdık. 2003 yılına kadar sadece 7 kilometre bölünmüş yolu varken, 116 kilometreye çıkardık. BSK kaplamalı yolu hiç yoktu 168 km BSK kaplama yaptık. 75 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık. Bin 400 metre uzunluğunda 5 adet tek tüp tünel açtık. 2 bin 390 metre uzunluğunda 39 adet köprü inşa ettik. 2 bin 202 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik.”

MİLLETİ DOLARLA, AVROYLA HİZAYA GETİRMEYE ÇALIŞANLARA EN BÜYÜK CEVABI “MİLLET” VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda daha nice büyük ulaştırma projesini hayata geçirerek halka hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, “Milleti dolarla, avroyla hizaya getirmeye çalışanlara en büyük cevabı yine millet verdi. Çünkü hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderliğe ilerliyor diye. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4, ikinci çeyreğinde yüzde 22 ve üçüncü çeyreğinde yüzde 7,4 büyümeye imza attık. Yıl sonunda bu büyümeyi çift haneli rakamlarla kapatmayı hedefliyoruz. Ülkemizdeki bu büyümeden tüm kesimler de hak ettikleri payı alacaktır. Asgari ücretli kardeşlerimize yüzde 50’nin üzerinde ücret artışı verdik. Şimdi emekli ve kamu çalışanlarımızın da hakkaniyet ölçüsünde maaşlarını artıracağız” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ KURLARI ÜZERİNDEN ÜLKEMİZ EKONOMİSİ ÜZERİNDE KARANLIK OYUNLAR OYNANMAYA ÇALIŞILDI

“Son aylarda döviz kurları üzerinden ülkemiz ekonomisi üzerinde karanlık oyunlar oynanmaya çalışıldı. Adeta top yekûn bir saldırı gerçekleştirildi” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomik model ve Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat uygulamasının, Türk Lirası’nın değerini artırırken, piyasalara, üretime, istihdama, ticarete ve ihracata moral ve motivasyon olduğuna vurgu yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Millet-devlet iş birliğiyle kalkınacağız, güçleneceğiz ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız. Sanayicimiz, ihracatçımız, çiftçimiz, turizmcimiz bu ülkede değer üretenler, hizmet üretenler için uzakları yakın eden projelerimizi birbiri ardına hayata geçireceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Fotoğraflar