Logo

“Ulaşım, Haberleşme ve Diğer Bakanlıklar Uhdesinde Bütün Hasarları Giderdik”

Rize’nin Güneysu ilçesinde selden hasar gören bölgede incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, sel ve heyelan sonrasında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Karaismailoğlu, “Ulaşım, haberleşme ve diğer bakanlıklar uhdesinde bütün hasarları giderdik. Bundan sonra bir taraftan hasar tespitlerini yapıyoruz, bir taraftan kalıcı projelerimizi hazırlayıp; uygulamalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın afet nedeniyle zarar gördüğü bütün eksikleri giderilecektir " dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize’nin Güneysu ilçesinde selden hasar gören bölgede incelemelerde bulundu. Olayın ilk saatlerinden itibaren bölgede olduklarını ve olayları takip ederek müdahale ettiklerini belirten Karaismailoğlu, “Sel ve heyelanlarda 6 vatandaşımızı kaybettik; bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Selin verdiği tüm hasarlar telafi edilebilir, ama bu telafi edilemez bir üzüntü. Kayıp 2 vatandaşımızı bulabilmek için yüzlerce personelimiz durmaksızın çalışıyorlar. İnşallah en kısa zamanda sonuç alacağız” ifadelerini kullandı.

- “Bölgede herhangi ulaşım ve haberleşme sorunu kalmadı”

Bakan Karaismailoğlu, ilk günlerde ulaşım ve haberleşme açısından bazı sıkıntılar yaşandığını ancak ihtiyaçlar konusunda önemli gelişmeler kaydettiklerini belirterek şu şekilde konuştu:

"Hızlı müdahalemiz ile birlikte hem ulaşım hem haberleşme açısından diğer ihtiyaçlar konusunda önemli gelişmeler kaydettik. Artık ortalığı toparlamaya başladık. Bugün itibarıyla bölge açısından herhangi bir ulaşım, haberleşme sorunumuz, herhangi bir eksiğimiz yok. Artık bundan sonra böyle afet durumlarında bu etkilerin yaşanmaması için kalıcı projeler yapmak için bütün arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik."

- "Tüm bakanlıklar ve kurumlarımız ile seferberlik halindeyiz "

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, afet öncesine dönmek için büyük bir gayret ortaya koyduklarını ifade etti. Tüm Bakanlıklar ve kurumların seferberlik halinde olağanüstü çalıştığına dikkat çeken Karaismailoğlu, "Ortalığı büyük oranda toparladık. Bundan sonra kalıcı projeler ile bölgeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Elimiz kolumuz, gözümüz kulağımız sürekli burada olacak. Bölge insanımız, kurumlarımız ile birlikte devletimiz bu tür afetlerin üstesinden her zaman geldiğimiz gibi burada da çok kısa sürede geleceğiz" ifadelerini aktardı.

- “Vatandaşların eksikleri ve zararları giderilecek”

Afet nedeniyle zarar görmüş bütün vatandaşların eksikleri ve zararlarının giderileceğini bildiren Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da gözü kulağı burada. Sürekli istişare halindeyiz. Vatandaşımızın afet nedeniyle zarar gördüğü bütün eksikleri giderilecektir. Nakdi yardımlar da ikinci günü yapıldı herkese. Bundan sonra yine devam edecek. Hasar tespiti ile birlikte bütün vatandaşlarımız ile iletişim halindeyiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. En kısa sürede afet öncesi duruma döneceğiz ve kalıcı projelerimizi de bir an önce bitireceğiz."

Fotoğraflar