Logo

Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teşrifleriyle Açıldı

Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deniz dolgusu üzerinde inşa edilen, dünyada benzeri sayılı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın Avrupa’da bir örneği olmadığını belirtti ve “Havalimanımızı projelendirirken, bölgemizde hayatın ayrılmaz bir parçası olan çay kültüründen ve yöresel mimariden oldukça faydalandık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı açılış töreninde konuştu. “Bu güzel gün, Rize ve Artvin illerimiz için olduğu kadar Karadeniz ve ülkemiz için de unutulmaz bir başlangıç olacak” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki hükümetler döneminde havayolu yıllık yolcu sayısının 30 milyondan 210 milyona çıkarıldığını, havalimanlarının büyüyen, kalkınan, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla yürüyen Türkiye’nin vitrini haline getirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

AVRUPA’DA BİR ÖRNEĞİ YOK

Deniz dolgusu üzerinde inşa edilen dünyada benzeri sayılı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın Avrupa’da bir örneği olmadığının altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“İleri mühendislik çözümleri kullanılarak tamamen Türk mühendis ve çalışanlarının eseri olan ülkemizin denize dolguyla yapılan 2’inci havalimanını, dünyanın ulaşımına, ticaretine, turizmine armağan ediyoruz. Bu eserimiz, Türkiye adına ekonomik bir değer olmanın ötesinde; ileri mühendislik kabiliyetlerimizin dünyaya ışık tutan ölçekte olduğunun somut bir örneğidir. Ülkemizi liderliğinizde geleceğe ulaştıracak devasa eserleri projelendirirken ilham kaynağımız, destanlarla dolu şanlı tarihimiz, başımızın tacı aziz milletimizin inanç ve değerleri ile örf ve kültürü olmuştur. Havalimanımızı projelendirirken, bölgemizde hayatın ayrılmaz bir parçası olan çay kültüründen ve yöresel mimariden oldukça faydalandık.”

HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK, İZ BIRAKACAK BİR GÜN DAHA YAŞIYORUZ

Önümüzdeki günlerde açılışları yapılacak sırada bekleyen projeler olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “Büyük bir aşk ve şevkle 20 senedir ülkemize kazandırdığımız eserlerle aziz milletimizin yüce gönlünde daha fazla iz bırakmaya çalışarak ‘gelişmiş dünyanın’ öncü ülkesi olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye’mizin güçlü geleceği için ‘işimiz hizmet, gücümüz aziz milletimiz’ diyerek var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün Rize Artvin havalimanımızın açılışında, hafızalardan silinmeyecek, iz bırakacak bir gün daha yaşıyoruz. Projemiz, bölgenin turizmine, ekonomisine, kalkınmasına ve kültürel tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak. Karadeniz’e kıyısı bulunan ve Karadeniz havzasındaki komşu ve kardeş ülkelerimizle ilişkilerimize önemli katkılar sunacak. Barış, kardeşlik ve dostluk köprülerimizi güçlendirecek. Tamamen Türk mühendis ve çalışanların eseri olan Rize-Artvin Havalimanı, mühendislik kabiliyetlerimiz adına bölgemize ve dünyaya ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’nin’ mesajıdır" ifadelerini kullandı.

HAVALİMANIMIZ HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİMİZİN HABERCİSİ

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Havalimanımız; konumuyla, sahip olduğu özelliklerle hükümetimizin milletimiz için yapamayacağı proje, aşamayacağı engel olmadığını, Türkiye’mizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için hangi şart ve koşulda olursa olsun her şeyin en iyisine layık milletimiz için yatırım yapmaya, hizmet üretmeye devam edeceğimizin habercisidir. Amacımız; ülkemizin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, kesintisiz, akıllı ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi inşa etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hedeflenilen yeni Türkiye’yi, Cumhuriyetin 100’üncü yılına yaklaşırken daha da netleştirdiklerini dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Köklü misyon, geleceği kuşatan vizyon, stratejik planlama ve titiz çalışma ile bütünsel kalkınma odaklı; mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen ve dünyayı bu coğrafyaya entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir sürecimiz var. Ve bu süreci ulaşımın her modunda başarıyla yönetiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar