Logo

Milletimizin Yanındayız

Bakan Karaismailoğlu, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı AFAD koordinasyon toplantısına katıldı.

Bakan Karaismailoğlu, “Marmaris’te hepimizin ciğerlerini yakan yangından etkilenen vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ziyaret ederek, yürütülen yangın söndürme ve hasar tespit çalışmaları hakkında AFAD Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdik” dedi.

Orman yangınlarının ilk anlarından itibaren bölgede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AFAD koordinasyon toplantısına katıldı. Yangın felaketinin ilk anlarından itibaren bölgede bulunan Bakan Karaismailoğlu, “ Yangınların tüm izlerini birlik ve beraberlik içinde çalışarak en kısa sürede sileceğiz. Gerekli olan tüm çalışmalar yapılıyor. Devletimiz tüm gücüyle seferberlik halinde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan "İhanet içine girenleri cezalandırmak boynumuzun borcudur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’nın Manavgat ilçesine giderek yapılan çalışmaları inceledikten sonra, Manavgat’tan Alanya’ya kadar olan alanı helikopterden inceledi. Marmaris Öğretmen Evi’nde orman yangınları ile ilgili yaptığı açıklamalara “geçmiş olsun” dileğiyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marmaris’te yangınlara müdahale için hava araçları yanında 80 arazöz, 35 tanker, 31 iş makinesi, 176 hizmet aracı, 1400 personel görev yapmaktadır. Sağlık Bakanlığımız da 38 ambulans ve 175 personelle vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Sadece son 3 gündeki yangınlar için 4 bin personel, 6 uçak, 45 helikopter, bir insansız helikopter, 9 insansız hava aracı, 660 arazöz, 65 iş makinesi, 117 itfaiye aracı, 31 ambulans görev yapmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın 2'si dışında hepsi hastanelerden taburcu edilmiştir. Barınma, gıda, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlar için gereken her türlü tedbir alınmış, her türlü ikmal mekanizması oluşturulmuştur. Şayet bu vatanı ateşe verecek kadar ülkemize ve milletimize ihanet içine girenler varsa onların yakasına yapışıp en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamak da boynumuzun borcudur" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Fotoğraflar