Logo

“Karabağ’ın İnşasında, Türkiye Bütün Gücüyle Azerbaycan’ın Yanında”

Bakan Karaismailoğlu, Azerbaycan programının 2. gününde Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı Karabağ Bölgesini ziyaret etti.

Karaismailoğlu, “Kardeş ve dost ülke Azerbaycan Dağlık Karabağ’ın inşasında hem mühendislik açısından hem de teknoloji açısından Türkiye bütün gücüyle arkasında. Karabağ’ın inşasında bizim ne kadar emeğimiz olursa bu bizi memnun edecektir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Azerbaycan’ı kurtarılmış bölgelerinin yeniden imarı ve gelişmesi hususunda dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelmiş, Mevkidaşı Rashad Nabıyev ile de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmişti. Karaismailoğlu, Azerbaycan programının 2.gününde Azerbaycan Ulaştırma Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Reşad Nabiyev ile birlikte Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı Karabağ Bölgesini ziyaret etti. Ahmedbeyli - Horadiz - Mincivan - Ağband Karyolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Karaismailoğlu, basına önemli açıklamalarda bulundu.

- “Bölgenin imar ile ilgili yapabileceğimiz çalışmalar için buradayız”

İşgalden kurtulan Karabağ bölgesinde incelemelerde buluna Bakan Karaismailoğlu, “Horadiz - Ağband Yol Şantiyesindeyiz. Şu anda burada hem karayolu hem de demir yolu olmak üzere çok büyük bir çalışma var. Alternatif diğer yollarında çalışmaları başladı.  Kardeş ve dost ülke Azerbaycan Dağlık Karabağ’ın inşasında da hem mühendislik açısından hem de teknoloji açısından Türkiye bütün gücüyle arkasında. İnşallah bu birliktelik kardeşlik dostluk ilelebet devam edecektir. Biz de bölgenin imar ile ilgili yapabileceğimiz çalışmalar için buradayız” diye konuştu.

- “Karabağ’ın inşasında bizim ne kadar emeğimiz olursa bu bizi memnun edecektir.”

Yapılan iş birlikleri ile özellikle Nahçıvan koridoru ile Türkiye’ye alternatif ulaşım koridoru sağlanmış olacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Füzuli şehrine de geçeceğiz. Buradaki şantiyelerimizde de incelemelerde bulunacağız. Karabağ’ın inşasında bizim ne kadar emeğimiz olursa bu bizi memnun edecektir.  Bu bölgelerde bulunmak bize ayrı bir mutluluk veriyor.  İnşallah bölgenin imarı ve inşası için de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

- Nabiyev “İşgalden kurtarılan bölgelerdeki inşaatların büyük kısmını Türk şirketleri hayata geçiriyor” dedi

Azerbaycan Ulaştırma Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Reşad Nabiyev ise “Türk kardeşlerimiz bilgi, beceri ve tecrübesi ile 44 günlük savaşta olduğu gibi yanımızdalar. İşgalden kurtarılan bölgelerde büyük imar çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kara ve demiryolu inşaatları yapılıyor. Bu inşaatların büyük kısmını Türk şirketleri hayata geçiriyor” dedi.

Bakan Karaismailoğlu Horadiz - Ağband Yol Şantiyesi incelemeleri sonrasında Ahmedbeyli-Fuzuli- Şuşa Otoyolu şantiyesinde brifing alarak incelemelerde bulundu.

Fotoğraflar