Logo

Gaziantep, GAZİRAY İle Konforlu Ulaşıma Kavuştu

Gaziantep’in ulaşımına nefes aldıracak GAZİRAY, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GAZİRAY’ın açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hayata geçirdiğimiz projelerimizle milletimizin yüzünü, Türkiye’nin geleceğini aydınlatmaya devam ediyoruz. Adeta bir asırda yapılacak işleri 20 yıla sığdırdık. Türkiye’nin yıllardır süren ulaşım altyapısı problemini büyük ölçüde çözdük. Türkiye genelinde 5 bine yakın şantiyemiz, 700 bine yakın çalışma arkadaşımızla yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak yatırımlara dur durak bilmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ, “TÜRKİYE YÜZYILI”NIN DA EN ÖNEMLİ KİLOMETRE TAŞLARINDAN OLACAK

İrem bahçelerinin diyarı Gaziantep’e “GAZİRAY”ı kazandırmanın heyecanı, mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışmalarımız, ‘Türkiye Yüzyılı’nın da en önemli kilometre taşlarından olacak. GAZİRAY Projesi bakanlığımızın en önemli projelerindendir. Şehir içinden geçen demiryolu hattının şehir içi raylı sistem ve hızlı tren işletmeciliğine uygun hale getirilmesi amacıyla yaklaşık 10 milyar TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirildi. Saatte 100 kilometre hız yapılabilecek şekilde tasarlanan hattımızda Başpınar’dan Taşlıca’ya 16 istasyonda hizmete başlıyoruz. Proje kapsamında 25,5 kilometrelik güzergahta 2 hızlı tren hattı ve 2 banliyö hattı olmak üzere elektrikli ve sinyalli 4 demiryolu hattı yaptık. Ayrıca, Gaziantep genelinde karayollarında 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım maliyeti olan 11 adet projede de yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanının gelişmesi ve büyümesi adına akılcı ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren tüm projelere destek vermeye tüm gücümüzle devam edeceğiz.”

Fotoğraflar