Logo

Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli ile Yıllık 800 Milyon TL Tasarruf Sağlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle Denizli Çevre Yolu’nun ikinci kısmı ve Honaz Tüneli hizmete açıldı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu yol sayesinde akaryakıttan, zamandan yıllık tam 800 milyon lira tasarruf sağlanacağını kaydetti.

Denizli Çevre Yolu’nun ikinci kısmı ve Honaz Tüneli, gerçekleştirilen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli’ye müjdelerle geldiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Denizli’nin tarihi ve en önemlisi bizim için karayolları tarihi için en büyük günlerden biri için geldik. Denizli Çevre Yolumuz ve Honaz Tünelimiz hayırlı, uğurlu olsun. Denizli Çevre Yolumuz ve Honaz Tünelimiz toplam 32 kilometre uzunluğunda. 18 kilometresini daha önce açmıştık. Bugünde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 14 kilometresini daha açarak, içerisinde 2 bin 640 metre uzunluğunda Honaz Tüneliyle birlikte hizmete veriyoruz. 28 kilometrelik yolu 14 kilometreye düşürüyoruz. Ankara’dan, İzmir’den, Afyon’dan, Uşak’tan gelen vasıtaların şehir içine girmeden transit olarak Antalya, Burdur’a bağlantılarını bu şekilde sağlamış oluyoruz” dedi.

Yaklaşık 30 bin aracın Denizli şehir içi trafiğine girmeden seyahat edeceğini ifade eden Karaismailoğlu, bu yol sayesinde akaryakıttan, zamandan yıllık tam 800 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi. Karaismailoğlu, ayrıca, 28 bin ton da egzoz emisyonu azaltıldığı için çevresel fayda sağlanacağını dile getirdi.

HİZMET VE ESER FIRTINASI ESTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Bizim işimiz bitmez. 20 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 100 yılda bitecek işleri 20 yılda sığdırmış bir hükümet var” diyen Karaismailoğlu, bundan sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hizmet ve eser fırtınası estirmeye devam edeceklerini vurguladı. Karaismailoğlu, “Tabi birileri masada oturup kalkar. Onlar daha çok oturup kalkarlar. Seçim geldi neredeyse daha ortada bir şey yok. Ama bizim adayımız belli. Bizim adayımız 20 yıldır milletin gönlünde taht kuran Recep Tayyip Erdoğan. 14 Mayıs’ta Denizli’den bütün dünyaya gür bir sesle Recep Tayyip Erdoğan demeye hazır mısınız? Hazır mısınız? Bu iş bitmiştir değerli arkadaşlar. Bizim işimiz hizmet, gücümüz aziz milletimiz yani sizlersiniz. Bundan sonra da 20 yıldır olduğu gibi ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz. Aşkınan çalışan yorulmaz diyoruz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar