Logo

Bingöl Sancak Yolu’nu 2022 Yılında Tamamlayacağız

Bakan Karaismailoğlu, Bingöl-Sancak İl Yolu’ndaki şantiyede incelemelerde bulundu.

Karaismailoğlu, “Yol çalışmalarımızın devam ettiği Bingöl-Sancak İl Yolundan, Elazığ-Bingöl yoluna bağlanarak yapılacak kesimi ile güzergahın Bingöl Çevre Yolu şeklinde çalışması sağlanacaktır.  Projemizi, inşallah 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Bingöl’e geldi. Bingöl-Sancak İl Yolu’ndaki şantiyede incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, 490 milyon lira bedelli olan yol projesinin toplam uzunluğunun 32,5 kilometre olduğunu belirterek projenin 2022 yılında tamamlanıp, halkın hizmetine sunulmasının planlandığını bildirdi.

- “Bingöl’e 6 milyar 22 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı”

Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı hamleleri doğrultusunda Bingöl’ün çehresini değiştirecek pek çok yeni projeyi hayata geçirdiklerini belirterek; Bingöl’e ulaştırma ve haberleşme sektöründe hükümetleri döneminde 6 milyar 22 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını kaydetti.

Karayolları projeleri, havaalanı ve raylı sistem atılımlarıyla Bingöllü vatandaşların yaşam kalitesine önemli katkılar yaptıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu; Bingöl’ün öncelikleri gereği, karayollarının odak noktaları olduğuna vurgu yaptı. Karaismailoğlu, “İlimizdeki bölünmüş yol uzunluğu 5 kilometre iken, 220 Kilometre daha bu standartta yol yaparak, bölünmüş yol ağımızı 225 kilometreye çıkardık. Bugün Bingöl’de 223 kilometresi devlet yolu, 379 kilometresi de il yolu olmak üzere toplam 602 kilometre yol ağımız bulunmaktadır” dedi.

-“Projemizi, 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız”

Bingöl-Sancak İl Yolu’ndaki şantiyede incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, 490 milyon lira bedelli olan yol projesinin toplam uzunluğunun 32,5 kilometre olduğunu belirterek; şöyle konuştu:

“Yolumuzda toplam 686 metre uzunluğunda 3 adet köprü yapacağız. Projemizi, inşallah 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yol çalışmalarımızın devam ettiği Bingöl-Sancak İl Yolundan, Elazığ-Bingöl yoluna bağlanarak yapılacak kesimi ile, güzergahın Bingöl Çevre Yolu şeklinde çalışması sağlanacaktır.  Proje ihalesinin 1. aşaması yapıldı. 2. aşaması ise 12 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek. 2,5 kilometrelik bu kesimde 1 adet 330 metre uzunluğunda viyadük bulunuyor.”

Bingöl ziyareti kapsamında Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve AK Parti Bingöl İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Karaismailoğlu, Bingöl-Sancak İl Yolu’ndaki incelemelerinin ardından, Karşıyaka Mahallesi’nde Şehitlik Anıtı açılışına katılıp, belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirecek.

- Bingöl Şehitlik Anıtı’nın açılışı gerçekleşti

Bingöl Şehitlik Anıtı’nın açılışına katılan Bakan Karaismailoğlu, Vatanın kurtuluşu için kendi canlarından vazgeçen şehitlerin sadece milletin değil, tüm dünyanın kaderini değiştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Şehitlerimizin aziz hatırasına layık olmak boynumuzun borcudur. Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te 33 askerin sivil ve silahsız haldeyken şehit edildiği elim hadise hem Bingöllülerin hem de tüm milletimizin yüreğinde kapanmayan bir yaradır. Bingöl’e kazandırılan bu eşsiz Şehitlik Anıtı’nın da bizlere ve gelecek nesillerimize şehadet mertebesinin kutsiyetini hatırlatmak ve minnet duygularımızı tazelemek bakımından çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Fotoğraflar