Logo

Bartın-Amasra Kurucaşile-Cide Yolu Çarkaz-Karaman Kesimi Hizmete Açıldı

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanın da video konferans yöntemi ile katılım sağladığı  Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu Açılış Töreni’ne katıldı.

Karaismailoğlu, “Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu projemizle; 14.9 km olan yol güzergâhı 11.8 km’ye düşürerek 3,1 kilometre kısalttık. Seyahat süresini de 15 dakika kısalttık. Bölünmüş yol yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesi 15 kilometre kısalmış olacak” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemi ile katılım sağladığı Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun Çarkaz-Karaman kesiminin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan vizyon doğrultusunda; insan, yük ve veri ulaştırmada dev adımlar attıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Batı Karadeniz’in cennet köşelerinden; Zonguldak ve Bartın’ı, Amasra’ya Kurucaşile ve Cide’ye bağlayan 90 kilometrelik mevcut yolu, 75 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirdik. Söz konusu yolun, Çakraz-Karaman  arasında kalan 11,8 kilometrelik kesimini bölünmüş yol standardında bugün hizmete açıyoruz. Bu şekilde, güzergâhın 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüş yol olarak 4,5 kilometrelik Amasra Tüneli bağlantısı da tek yol standardında tamamlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

- "Seyahat süresi 15 dakika kısaldı"

Bakan Karaismailoğlu, dağlık ve zor  coğrafi şartlardaki yolları, tünel ve viyadüklerle, çok daha geniş, rahat ve emniyetli hâle getirdiklerine işaret ederek şu bilgilendirmelerde bulundu:

“11.8 kilometrelik yolumuzun 5 km'si çift tüp tünel olarak yapılmıştır. Ayrıca, 267 metre viyadük, 320 metrelik 6 adet çift köprü ve bunlara ek olarak 4 adet de kavşağı tamamladık. Bu yol projemizle; 14.9 km olan yol güzergâhı 11.8 km’ye düşürerek 3,1 kilometre kısalttık. Seyahat süresini de 15 dakika kısalttık. Bölünmüş yol yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesi 15 kilometre kısalmış olacak. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu projemizin sadece açılışını gerçekleştirdiğimiz Çakraz-Karaman  kesiminin bedeli 1 milyar 455 milyon liradır.”

- "Türkiye, ulaştırma ve haberleşme alanında yatırımlarına var gücüyle devam edecek."

“Sanayicimiz, ihracatçımız, çiftçimiz, turizmcimiz için uzakları yakın eden projelerimizi birbiri ardına hayata geçireceğiz” ifadelerini aktaran Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme alanında yatırımlarına var gücüyle devam edeceğini belirterek sözlerine son verdi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma çok önem veriyoruz”

Ulaştırma projelerinin Türkiye’nin hedefleri için çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “  Bartın-Amasra Kurucaşile-Cide Yolumuzun, Çarkaz-Karaman kesiminin açılışının illerimize hayırlı olsun. Biz geleceğe dair büyük hedefleri ve hayalleri olan bir devletiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü ve daha müreffeh bir şekilde girmek istiyoruz. 2023 hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızında alt yapısını kuruyoruz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma çok önem veriyoruz. Projeleri hayata geçirirken bugünün problemlerine neşter atmakla kalmıyor aynı zamanda ülkemizin geleceğini de düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, Bartın programı kapsamında Bartın kent müzesini ziyaret etti. Kent müzesini ziyareti sonrasında esnafla bir süre sohbet eden Karaismailoğlu ardından Bartın Çelikler Şantiyesi'nde incelemelerde bulunarak brifing aldı.  Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu'nun açılışını gerçekleştiren Karaismailoğlu, tören sonrasında Kurucaşile Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Tekkeönü ahşap tekne ve yat Sanayi sitesinde de incelemelerde bulunan Karaismailoğlu  sonrasında,  AK Parti Cide ilçe başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Fotoğraflar