Logo

Bakan Karaismailoğlu’nun Katılımıyla Konya-Karaman Hattında İlk Test Sürüşü Gerçekleşti

Konya-Karaman-Ulukışla arası Hızlı Tren Hattında incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Seferlerine Haziran ayında başlıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu, “Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Projemizin, 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki altyapı, üst yapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlanmıştır. İnşallah haziran ayında hızlı tren işletmeciliğine başlıyoruz. Kesimin işletmeye açılmasıyla birlikte, Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi, 1 saat 13 dakikadan, 40 dakikaya inecektir” dedi.

Hızlı tren ile Ankara-Karaman arası seyahat gerçekleştiren, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman-Ulukışla arası Hızlı Tren Hattında incelemelerde bulundu. Basına açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu,  Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Projesinde sinyalizasyon test ve sertifikasyon işlerinin başarıyla devam ettiğini belirterek; Konya-Karaman arasındaki seyahat süresinin, 1 saat 13 dakikadan, 40 dakikaya ineceğini ve hat kapasitesinin 3 kat artacağını kaydetti.

-“Yatırımlarımızın, GSYH’ye 395 milyar dolar, üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi olmuştur”

Türkiye’nin kara, hava, deniz ve demiryollarında küresel ölçekte projelerle donatıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu,  dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme yolunda büyük bir mesafe alındığını kaydetti.

Karaismailoğlu, “Yatırımlarımızın 2003-2020 yılları arasında Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya toplam 395 milyar dolar ve üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi olmuştur. Yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik dolaylı ve doğrudan istihdam gerçekleşmesine katkı yapılmıştır. Ülkemizi küresel düzeyde bir lojistik güç haline getirecek Reform kapsamında, Bakü Tiflis Kars demiryolu hattı gibi projelerimizle Yeni İpek Demiryolu’nu dünyanın tercih edilen bir ticari rotası haline getirdik. Avrupa ve Asya’yı Marmaray ile bir kez daha birbirine bağlayarak Orta Koridor’un hâkimi olduk” diye konuştu.

-“Konya-Karaman arası 1 saat 13 dakikadan, 40 dakikaya inecek”

Mevcut konvansiyonel hatların tamamının yenilediğini ve Hızlı Tren hatları kapsama alanının genişleterek pek çok şehir arasında seyahati hızlı, konforlu ve güvenli bir hale getirdiklerine vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Bugün Karaman’a da bir müjde ile geldik. Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Projemizin, 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki altyapı, üst yapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlanmıştır. Son olarak da sinyalizasyon test ve sertifikasyon işlerimiz başarıyla devam etmektedir. İnşallah haziran ayında hızlı tren işletmeciliğine başlıyoruz. Hattımız aynı zamanda elektrikli, konvansiyonel tren seferlerimize de hizmet verebilecektir. Bu kesimin işletmeye açılmasıyla birlikte, Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi, 1 saat 13 dakikadan, 40 dakikaya inecektir. Hat kapasitesi de 3 kat artacaktır.

-“Karaman’ın, Adana ile yakınlaştırılması için çalışıyoruz”

Tamamı 237 kilometre olan Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Projesinde, Karaman-Ulukışla kesiminde çalışmaların hızla devam ettiğini ve fiziki gerçekleşme oranının yüzde 76’lara ulaştığını aktaran Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı.

“Hattımızın bir başka kesimi olan Ulukışla-Yenice Demiryolu hattı projesi de Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattı olarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yatırım programına alınmıştır. Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattında ihale hazırlıkları devam ediyor.”

“Ülkemizin gelişen sanayi, tarım ve turizm kenti Karaman’ın, bir başka büyük ilimiz olan Adana ile de yakınlaştırılması için çalışıyoruz. Konya-Karaman-Mersin-Adana arasındaki tüm kesimlerin yapımı tamamlandığında hattımız üzerinde saatte 200 kilometre hızla seyahat edebileceğiz.”

Fotoğraflar