Logo

Ayvalık Balıkçı Barınağı İçin Çalışmalar Başladı

Balıkesir Altınova’daki balıkçılar ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Ayvalık Merkezi ziyaret etti.

Bakan Karaismailoğlu, “21 Mayıs Cuma günü Ayvalık’ta önemli bir afet yaşadı. İlk günlerde can suyu olarak önemli miktarda para yardımı yapıldı. Atılan bu adımlar hem balıkçı teknelerimiz hem gezi teknelerimiz açısından devam edecek. Ayvalık’a yakışır bir şekilde modern balıkçı barınakları ve gezi teknelerinin modern şartlarda bağlanmalarını ve onların faaliyetlerini sağlayacak önemli çalışmaların projelerini başlattık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’e gitti. Önce Altınova’daki balıkçılar ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Ayvalık Merkezi ziyaret etti.

- “Ayvalık’a yakışır önemli çalışmaların projelerini başlattık”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde konuşan Bakan Karaismailoğlu, bugün Balıkesir için önemli bir gün olduğunu belirterek; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Balıkesir ilinde devam eden projeleri hakkında istişarelerde bulunup; şantiye ziyaretlerinde bulunacaklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, “21 Mayıs Cuma günü Ayvalık’ta önemli bir afet yaşadı. Yoğun fırtına nedeniyle burada hem balıkçı teknelerimiz hem gezi teknelerimiz çok önemli sıkıntılar yaşandı. Devlet olarak ilk günden itibaren Ayvalık gündemimizde. Bu afeti an az hasarla ve eski hasarları unutturarak çözmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İlk günlerde can suyu olarak önemli miktarda para yardımı yapıldı. Bu adımlar hem balıkçı teknelerimiz hem gezi teknelerimiz açısından devam edecek. Ayvalık’a yakışır bir şekilde modern balıkçı barınakları ve gezi teknelerinin modern şartlarda bağlanmalarını ve onların faaliyetlerini sağlayacak önemli çalışmaların projelerini başlattık. Projeler kısa sürede tamamlandıktan sonra, yatırım programına alıp; en kısa zamanda bunları yerinde uygulamak için büyük bir çaba sarf edeceğiz” dedi.

- “Deniz yapılarıyla ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak son 19 yıldır Türkiye genelinde büyük projelerin üstesinden geldiklerini anımsatan Bakan Karaisamiloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ayvalık’ta deniz yapıları konusunda çok önemli gelişmeler olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız ile elbirliğiyle ekip olarak Ayvalık’ın ve devamında Balıkesir’in geleceği için önemli adımlar atacağız. Ulaştırma, altyapı konusunda karayolu, havayolu ve demiryolu alanlarındaki büyük başarılarımız denizyoluyla da devam edecektir. Deniz yapılarıyla ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak” ifadelerine yer verdi.

Balıkesir programı kapsamında AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, buradan Ayvalık-Balıkesir yolu üzerindeki, İvrindi-Korucu Yolu çalışmalarını inceleyecek. Programına Balıkesir Valiliğini ziyaret ederek devam edecek olan Karaismailoğlu, Cuma Namazı sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaret edecek. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı ziyareti ile partililerle bir araya gelecek olan Karaismailoğlu, Balıkesir- Savaştape Şantiyesi ve Balıkesir- Dursunbey Şantiyesinde incelemelerde bulunacak.

Fotoğraflar