Logo

Ankara-Kahramankazan Yolu 2021 İçerisinde Tamamlanacak

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan Yolu Şantiyesini ziyaret ederek, brifing aldı

Bakan Karaismailoğlu, “Ankara-Kahramankazan yolunu 2021 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapılacak törende Kızılcahamam Tüneli’ni Ankaralıların hizmetine sunacağız” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolu şantiyesini ziyaret etti. Karaismailoğlu, Ankara’daki karayolu projelerinin tüm hızıyla sürdüğünü belirterek açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizin her noktasında durmadan gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bugün Kahramankazan’daki çalışmaları inceliyoruz. 2021 yılı içerisinde Ankara-Kahraman Kazan Yolunu 14 kilometrelik bölünmüş yol ile birlikte, 4 adet kavşağın imalatlarını tamamlayacağız. Ankaralıların merakla beklediği Kızılcahamam tünelini de önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla görkemli bir törenle Ankaralıların hizmetine sunacağız.”

-“Saray kavşağı haziran sonunda hizmete açılacak”

Nallıhan yolunun ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların en kısa sürede sonuçlandırılıp Ankaralıların hizmetine sunulacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Nallıhan Kuş Cenneti’nin doğasını korumak için etrafından dolaşarak yapılan Çayırhan Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Mayıs ayında Akyurt’ta devam eden 2 kavşağımızı da hizmete alacağız. Saray kavşağında da çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz haziran sonunda bu kavşağı hizmete açmak. Saray kavşağının çevresindeki yollar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Kavşağın tamamlanmasıyla bu sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı
 
-“Yoğun kar yağışına rağmen 68 bin kilometrelik yol ağımızda herhangi bir aksaklık yok”

Bütün karayolları ağında ulaşımın aksamaması için teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Kış kendisini hissettiriyor. 68 bin kilometrelik yol ağımızın üzerinde önemli bir kesinti yok. Bakanlığımıza bağlı Karayolları ekipleri, yurt genelinde 440 adet karla mücadele merkezinde, 10 bin makine-ekipman ve 13 bin personel ile kış şartlarının yoğun yaşandığı şehirlerde güvenli ve kesintisiz ulaşımı sağlayabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayolları ağımızın tamamına yakın kısmında ulaşım devam ediyor. Bütün yol ağımızı erişilebilir kılmak, açık tutmak için tüm karayolları genel müdürlüğü personellerimiz 24 saat kesintisiz çalışıyor. Bütün çalışma arkadaşlarıma özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fotoğraflar