Logo

Angola İle Ulaştırmanın Her Modunda İş Birliğine Hazırız

Bakan Karaismailoğlu, Angola Ulaştırma Bakanı Ricardo Viegas d'Abreu ile görüştü

ANGOLA İLE ULAŞTIRMANIN HER MODUNDA İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Karaismailoğlu, “Angola'nın, özellikle ulaştırma altyapısını geliştirme hususunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yetki ve görev alanına giren tüm konularda, demir yollarından şehir içi ve dışı kara yollarına, limanların ve havaalanlarının geliştirilmesinden yönetimine dek her önemli alanda kurumsal iş birliği ve tecrübe paylaşımına hazırız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Angola Ulaştırma Bakanı Ricardo Viegas d'Abreu ile makamında görüştü. Ulaştırma ve altyapı alanında bir ilki teşkil eden bu ziyaretin ülkeler arasındaki ilişkilere önemli katkı sağlayacağına yürekten inandığını dile getiren Karaismailoğlu, “Angola Cumhurbaşkanının, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, temmuz ayı sonunda ülkemize gerçekleştirmesi planlanan ziyareti öncesinde bizlerin bir araya gelmesi ayrıca önem taşımaktadır. Bu ziyaretler, ülkelerimiz ve halklarımız arasında mevcut ekonomik ve kültürel ilişkilerin bugüne kadar hiç olmadığı hızda ilerlemesine imkân verecektir" diye konuştu.

- “Angola ile ulaştırmanın her modunda iş birliğine hazırız”

Karaismailoğlu, liman işletmeciliği alanında diğer ülkelerde faaliyet gösteren tecrübeli ve başarılı şirketler bulunduğunu bildirerek, “Bu konuda bilgi ve tecrübe paylaşımına hazırız, özel sektörlerin iş birliklerini de destekliyoruz” dedi.

Demir yolu altyapısı alanında Angolan’nın kapsamlı yatırım portföyü olduğunu memnuniyetle öğrendiklerini anlatan Karaismailoğlu, Angola'nun limanlardan doğuya doğru ve ötesine, sınır komşuları Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne, Zambiya'ya ve Namibya'ya bağlantı sağlayacak çok önemli demir yolu projelerin yapımı öncesindeki süreçte ve inşasında uluslararası alanda deneyimli Türk firmalarının yer almasından memnuniyet duyacaklarını vurguladı.

Ulaştırmanın her modunda Angola ile iş birliğine hazır olduklarını belirten Karaismailoğlu, “Sivil Havacılık tarafında, Türk Hava Yolları'nın Angola ile yapacağı anlaşmalar bizim Sivil Havacılık tarafında yapacağımız anlaşmalar Angola ile olan ilişkilerimize önemli bir katkı sağlayacaktır.  Bunun yasal zeminini oluşturmak için İkili Hava Ulaştırma Anlaşması ile ilgili bir taslak metin hazırlanmış zaten. Çalışma gruplarının anlaşarak en son halini verilmesini en kısa zamanda bekliyoruz” dedi.

- “Bütün tecrübemizle Angola’nın yanındayız”

Türkiye, Afrika ülkeleriyle siyasi, ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlardaki ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem atfettiğini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Biz Angola ile ilişkilerimizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta ifade ettikleri gibi 'Türkiye olarak, varlık gösterdiğimiz her ülkede birlikte kazanma esasına göre hareket ediyoruz.' Ülkemiz, önemli bir reform ve yeniden yapılanma sürecinde bulunan Angola'nın altyapısının gelişimi için ihtiyaç duyabileceği tüm alanlarda, Afrika kıtasında ve dünyada geniş tecrübeye sahip özel sektörüyle iş birliğine hazırdır.”

Karaismailoğlu, Bakanlığının yetki ve görev alanına giren tüm konularda, demir yollarından şehir içi ve dışı kara yollarına, limanların ve havaalanlarının geliştirilmesinden yönetimine dek her önemli alanda kurumsal iş birliği ve tecrübe paylaşımına da hazır olduklarını sözlerine ekledi.

- “Türkiye ile daha çok iş birliği yapmak istiyoruz”

d'Abreu da ulaştırma sektöründe güçlü olan Türkiye'nin, altyapısını güçlendirmeye devam edeceğini belirterek, "Biz Türkiye ile daha çok işbirliği yapmak istiyoruz. Bunun için havacılık sektörü çok önemli. Bu sektörde potansiyel olduğuna inanıyoruz, bunu daha da geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Kendileri için önemli olan girişimlerden birinin de demir yolu olduğuna dikkati çeken d'Abreu, Türkiye'nin demir yolunda büyük yatırımlar yaptığını, kendilerinin de bu sektöre bağlı yatırımları artırmak ve iş birliği yapmak istediklerini kaydetti.

Fotoğraflar